Răzvan Stoica s-a alăturat staff-ului FCM 1950 Bacău

  • Comentarii: 0

Răzvan Stoica s-a alăturat staff-ului FCM 1950 Bacău

Răzvan Stoica s-a alăturat staff-ului FCM 1950 Bacău

Reunirea lotului din acest an a marcat printre altele și apariția unui nou membru în staff-ul FCM. Este vorba despre Răzvan Stoica, un tânăr licențiat în Kinetoterapie, absolvent de master, care se ocupă în prezent de cabinetul personal, HCT Kineto, pe care l-a deschis împreună cu o colegă. Deși este nou în echipa noastră, Răzvan nu este străin de FCM, el ocupându-se, încă de anul trecut, de recuperarea atacantului băcăuan Sebastian Diaconu, în cabinetul său de pe strada 9 Mai, numărul 31.

Răzvan a fost de accord să ne spună câteva lucrui despre el și despre recuperarea lui Sebastian Diaconu:

De ce ai ales să practici această meserie și ce iți place la ea?

În timpul liceului, doream să fac parte din cadrul MAI, însă după ce am susținut examenul de Bacalaureat am avut un sentiment că nu e chiar ceea ce vreau și am ales să particip la examenul de admitere la Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, specializarea Kinetoterapie și motricitate specială. Am simțit atât la început cât și în timpul studiilor că e ceea ce-mi place să fac. Faptul că ajut persoanele care apelează la serviciile mele, îmi oferă o puternică satisfacție profesională. Importanța meseriei alese am simțit-o pe propria piele în momentul în care am apelat la serviciile unui kinetoterapeut pentru a mă recupera după operația de ligamentoplastie și meniscceptomie de la nivelul genunchiului stâng.

Ce servicii oferi la cabinetul tău și ce fel de pacienți vin?

În cadrul cabinetului HCT KINETO oferim servicii de recuperare în diferite domenii, utilizând elemente de fizioterapie, terapie manuală, gimnastică medicală. La cabinet vin pacienți din toate categoriile de vârstă, pe care-i tratăm cu seriozitate și elaborăm programe de recuperare personalizate pentru afecțiunile cu care se prezintă. Obiectivul nostru este ca persoanele aflate sub tratament să fie mulțumite de rezultate, programul de recuperare să respecte principiile fundamentale ale kinetoterapiei, iar aceștia să-și reia activitatea zilnică cât mai rapid și într-un mod cât mai normal.

Cum decurge recuperarea lui Sebastian Diaconu?

Sebastian Diaconu s-a prezentat la cabinetul HCT KINETO, cu un diagnostic destul de grav, ruptură de tendon ahilian post chirurgicală. Faptul că a înțeles importanța etapelor în recuperare și a respectat întru totul indicațiile mele l-a ajutat foarte mult. Seriozitatea cu care a lucrat la fiecare ședință a condus la o reabilitare destul de rapidă. Astfel, numai după numai 9 ședințe a început să calce pe membrul operat, ca la diferență de o săptămână să renunțe progresiv la cârje. Ulterior, la o lună și o săptămână de la prima întâlnire, s-au observat progrese mari în dezvoltarea musculaturii de pe membrul operat, ceea ce a permis să începem exercițiile de coordonare intr-un ritm mai crescut. După cum ați putut observa și în pozele postate la reunirea lotului, Sebi (cum ii spun eu), a început alergările ușoare și execută exerciții cu o complexitate mai ridicată, procesul de recuperare fiind la 70%.

Ai o recomandare pentru publicul larg?

Ca și kinetoterapeut, recomand persoanelor să meargă periodic la control și să nu neglijeze semnele pe care organismul le dă în momentul în care o afecțiune se instalează în corp. De asemenea, recomand să apeleze la serviciile kinetoteraputului pentru o recuperare corectă, rapidă și eficientă.


Clasament

# Nume echipa M P
1 FCM 1950 Bacau 34 98p
2 AS Viitorul Curita 34 90p
3 CSSM Bacau 33 69p
16 CS Dofteana 33 16p
17 AS Siretul Bacau 34 14p
18 AS Fl. Rosie Sascut 33 9p